știri

Certificarea padurilor din Romania

SC Tornator SRL a obtinut certificatul FSC® (FSC-C132426) pentru management forestier. Certificatul acopera tote padurile aflate in proprietatea companiei din Romania, aproape 12.000 de hectare.  

 “Fondul forestier al Romaniei are o suprafata de 6,5 milioane de hectare din care peste 2,5 milioane de hectare sunt certificate in sistem FSC. Ca sa ramana competitiv pe piata, pentru SC Tornator SRL a fost un pas esential sa obtina certificatul FSC”, spune Melinda Sandi, CSR Manager.

 “Certificarea FSC este in conformitate cu strategia Grupului si reprezinta un nou pas in dezvoltarea afacerii in Romania,” spune Zoltán A. Kósy, Managerul de tara pentru Romania, Tornator Oyj.

 S.C. Tornator SRL a demarat procedura pentru certificarea padurilor din Romania de la inceputul anului 2016. In 13 ianuarie 2017 a fost emis certificatul in sitem FSC de catre compania de audit Soil Association. Astfel, incepand din ianuarie 2017, SC Tornator SRL va fi capabil sa ofere lemn certificat pentru clientii sai.

 

Pentru informatii suplimentare:

Zoltán A. Kósy, Manager de tara pentru Romania, Tornator Oyj tel. +40 728 060 290

Melinda Sandi, CSR Manager, Tornator SRL +40 745 021 941

 

SC Tornator SRL este un proprietar privat de paduri din Romania, principala activitate a companiei fiind asigurarea de servicii de management forestier si comercializarea de masa lemnoasa.

 Tornator este o companie europeana specializata in gestionarea durabila a padurilor. Compania detine paduri in Finlanda, Estonia si Romania. In 2015 vanzarile nete ale Grupului au fost de aproximativ 113 milioane € , valoarea activelor insumand aproximativ 1,2 miliarde €. Grupul are aproape 200 de angajati, iar indirect sustine locuri de munca pentru aproximativ 900 de angajati/an. Tornator este printre cele mai mari 50 de corporatii platitoare de impozite si taxe din Finlanda. Actionarii companiei sunt investitori finlandezi, cea mai mare parte institutii. Misiunea Tornator este "utilizarea resurselor si drepturilor de proprietate asupra padurilor in acord cu principiul sustenabilitatii”.

Back